
Priprema
- U veću duboku posudu dodati sir, jogurt, ulje, jaja, mineralnu / kiselu vodu i sol. Tačne količine su napisane,
2. Sve dobro promiješati kako bi dobili prilično rijetku jednoličnu smjesu za gužvaru / gibanicu
3. Okruglu tepsiju pouljiti a preko staviti jednu koru
4. Sve ostale kore umakati u prethodnu tekućinu/mješavinu, malo ocijediti pa rasporediti ravnomjerno “zgužvanu” koru jednu do druge dok ne popunite tepsiju.
5. Zadnju koru staviti preko ovih gužvanih i ako je ostalo izliti preostalu smjesu preko nje. Ako nije, nema veze, samo ostavite tako
6. Ispikati vilicom i ostaviti da stoji barem pola sata. Što dulje, to bolje, fino će se upiti
7. SAVJET: Možete spremiti u frizider i peći drugi dan odnosno ujutro
8. Gužvara ili gibanica od sira se peče, barem ova moja koju sam pripremao, oko 40 minuta na 200 C. Međutim, provirite s vremena na vrijeme i provjerite situaciju obzirom da svaka pećnica drugačije peče
9. Kada je pečena ako se možda malo zapekla, odvojite je sa nožem, preokrenite i istresite je.
Sastojci
500gr. mladog sira
360gr. jogurta
80ml. ulja
2 jaja
3,5dcl. mineralne vode
15gr. soli
