Priprema

  1. U veću duboku posudu dodati sir, jogurt, ulje, jaja, mineralnu / kiselu vodu i sol. Tačne količine su napisane,

2. Sve dobro promiješati kako bi dobili prilično rijetku jednoličnu smjesu za gužvaru / gibanicu

3. Okruglu tepsiju pouljiti a preko staviti jednu koru

4. Sve ostale kore umakati u prethodnu tekućinu/mješavinu, malo ocijediti pa rasporediti ravnomjerno “zgužvanu” koru jednu do druge dok ne popunite tepsiju.

5. Zadnju koru staviti preko ovih gužvanih i ako je ostalo izliti preostalu smjesu preko nje. Ako nije, nema veze, samo ostavite tako

6. Ispikati vilicom i ostaviti da stoji barem pola sata. Što dulje, to bolje, fino će se upiti

7. SAVJET: Možete spremiti u frizider i peći drugi dan odnosno ujutro

8. Gužvara ili gibanica od sira se peče, barem ova moja koju sam pripremao, oko 40 minuta na 200 C. Međutim, provirite s vremena na vrijeme i provjerite situaciju obzirom da svaka pećnica drugačije peče

9. Kada je pečena ako se možda malo zapekla, odvojite je sa nožem, preokrenite i istresite je.

Sastojci

500gr. mladog sira

360gr. jogurta

80ml. ulja

2 jaja

3,5dcl. mineralne vode

15gr. soli

By Moby