Sastojci
2 teleća kotleta, debljine 1 – 1,5 cm
1/2 male kašike soli
1/4 male kašike bibera
1/4 make kašike bijelog luka u prahu
60 g maslaca, sobne temperature
1/4 male kašike bijelog luka, isjeckanog
1/4 male kašike ružmarina
1/4 male kašike peršuna
1 kašika Worcestershire sosa
Priprema
Teleće kotlete začinite solju, biberom i bijelim lukom u prahu.
Fritezu zagrijte na 200°C.
Nakon što je friteza zagrijana stavite teleće kotlete i pecite oko 5 minuta, zatim okrenite i pecite još 5 minuta.
Ukupno vrijeme kuhanja zavist će od debljine kotleta kao i od željene pečenosti.
U manju zdjelu dodajte omekšali maslac, bijeli luk, ružmarin i peršun. Po želji dodajte bibera i soli. Izmiješajte.
Izvadite kotlete iz friteze i ostavite da odstoje oko 10 minuta. Poslužite sa smjesom od maslaca.