𝐑𝐄𝐂𝐄𝐏𝐓 :

Prvo ćemo marinirati meso a tečnu marinadu pravimo tako što u zdjeli pomiješamo crvenu papriku, ružmarin, sol i biber te dodamo malo ulja i maslinovog ulja. Premazati kremenadle sa obe strane i ukoliko imate vremena ostaviti u frižider do korištenja.

U jednoj tavi propržiti meso 10ak minuta na srednjoj temperaturi, onako dok ne dobije finu rumenu boju
U drugoj tavi istovremeno propržiti luk par minuta te dodati mrkvu i peršin te sve pržiti dodatnih par minuta. Dodajemo 1 čašu riže i začinimo sa malo soli, vegete i paprike. Izmiješamo i pržimo nekoliko minuta
Sa strane napraviti goveđi temeljac tako što ćemo jednostavno u ključavu vodu ubaciti goveđu kocku za supu
U tepsiju premjestimo rižu i dodamo meso te sve zalijemo sa temeljcem. Vode treba da bude otprilike duplo više nego riže, treba da pokrije sve
Pečemo 30ak minuta na 250°C, dok voda ne uvrije skroz. Meso okrenuti jednom na pola postupka.

By Moby