SASTOJCI
400 g junetine
300 g teletine
50 ml mineralne vode
1 veća glavica luka
2-3 režnja češnjaka
prstohvat mljevene crvene paprike
sol, papar
200 ml ulja

PRIPREMA

Kod odabira mesa govedine ili lopatice, koje je lagano prošarano masnoćom. Sameljite meso, po
mogućnosti dvaput pa ga pomiješajte u navedenim omjerima.
1.
Očistite bijeli luk pa ga narežite na listiće. Prelijte ga vrućom vodom i
stavite na laganu vatru da zakuha. Kad je voda prokuhala, kroz fino cjedilo
procijedite vodu direktno na meso.
2.
Dodajte sol i papar pa smjesu dobro promiješajte rukama. Dodajte malo
mineralne vode i veoma sitno sjeckani luk.
3.
Sve miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu koja se odvaja od posude
i koja je kompaktna. Smjesu je preporučljivo pustiti da odleži u hladnjaku
najmanje sat vremena.
4.
Oblikujte kuglice mesa pa ih na lagano nauljenoj podlozi oblikujte u
pljeskavice ne deblje od 1,5 cm. Pecite ih na dobro zagrijanom i
“podmazanom” roštilju.
5.
Pljeskavice poslužite uz pržene krumpiriće, a ne zaboravite na ajvar ili
kajmak i šopsku salatu!
6.
Napomena: Na isti način možete oblikovati ćevapčiće, samo u tu smjesu
ne ide sitno sjeckani luk.

By Moby