Sastojci:
- 500 g tjestenine (npr. Paštaria Durum vijak)
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 1 ljubičasti luk (na tržnici trenutno imate mladi domaći)
- oko 400 g tuna komada iz konzerve
- 140 g kukuruza (jedna manja konzerva)
- 4 žlice kapara
- malo maslinovog ulja
- 2 vrećice majoneze
- 1 ili 2 kisela vrhnje
- sol i papar
- po želji: tvrdo kuhana jaja, mladi luk, rotkvice, rukola, feferone, naribana mrkva, feta sir i masline…
Priprema:
- Tjesteninu skuhajte po uputama s vrećice.
- Dok se tjestenina kuha vi pripremite ostale sastojke – paprike i luk narežite na sitno, iz konzerve ocijedite tunu i kukuruz.
- Skuhanu tjesteninu ocijedite pa ju, ukoliko nemate vremena čekati da se ohladi, operite pod hladnom vodom. U tjesteninu umiješajte maslinovo ulje, majonezu i kisela vrhnja. Dobro promiješajte pa dodajte ostale sastojke.
- Sve dobro spojite, probajte, pa ukoliko treba dodatno začinite.