Sastojci

2 teleća kotleta, debljine 1 – 1,5 cm

1/2 male kašike soli

1/4 male kašike bibera

1/4 make kašike bijelog luka u prahu

60 g maslaca, sobne temperature

1/4 male kašike bijelog luka, isjeckanog

1/4 male kašike ružmarina

1/4 male kašike peršuna

1 kašika Worcestershire sosa

Priprema

Teleće kotlete začinite solju, biberom i bijelim lukom u prahu.

Fritezu zagrijte na 200°C.

Nakon što je friteza zagrijana stavite teleće kotlete i pecite oko 5 minuta, zatim okrenite i pecite još 5 minuta.

Ukupno vrijeme kuhanja zavist će od debljine kotleta kao i od željene pečenosti.

U manju zdjelu dodajte omekšali maslac, bijeli luk, ružmarin i peršun. Po želji dodajte bibera i soli. Izmiješajte.

Izvadite kotlete iz friteze i ostavite da odstoje oko 10 minuta. Poslužite sa smjesom od maslaca.

By Moby