500-700 g miješanog mljevenog
mesa
2-3 srednje velike glavice luka
2-3 režnja češnjaka
6-8 srednje velikih krumpira
sol, papar
Priprema:
½ vezice peršina
50-70 ml mesnog temeljca
ulje
2 jaja
200 ml mlijeka, vrhnja ili
milerama


½ vezice peršina
muškatni oraščić
50-70 ml mesnog temeljca
ulje
2 jaja
200 ml mlijeka, vrhnja ili
milerama

Na ugrijanoj masnoći propržite sitno sjeckani luk pa dodajte mljeveno
meso. Uz dodatak soli, papra, usitnjenog češnjaka i peršina, dinstajte meso
dok promijeni boju i sva tekućina ispari.
1. Krumpire ogulite i narežite na tanke ploške. Lagano ih posolite i zamastite
pa posložite u jednom sloju na dno posude, pogodne za pečenje u
pećnici, koju ste tanko premazali masnoćom.
2. Na posložene krumpire stavite sloj mesa, a zatim opet red krumpira.
Ovisno o količini sastojaka i veličini posude, redove možete ponoviti.
Posloženo meso i krumpire zalijte temeljcem toliko da djelomično pokrije
donji red krumpira.
3. Musaku pecite u pećnici ugrijanoj na 200 °C, oko 30 minuta. 4. Za to vrijeme istucite jaja s malo soli. Dodajte mlijeko, vrhnje ili mileram,
po želji kombinaciju navedenih sastojaka pa dobivenu smjesu prelijte
preko musake i pecite idućih 30-tak minuta, da se gornji sloj krumpira
lijepo zapeče.
5. Radi lakšeg rezanja, gotovu musaku ostavite da prije serviranja odstoji 15-
20 minuta. Poslužite uz salatu po ukusu.

By Moby