Sastojci

250 g mljevene junetine
240 g umaka od rajcice
240 g ricotta sira
100 g naribane mozzarelle
po zelji
tostirani kruh
krekeri
tortilja cips

Priprema

Za ovaj dio mozete koristiti gotovi umak od rajcica ili vas domaci. Tavu samo lagano premazi sa malo ulja i ugrij , pa dodaj mljeveno meso i dinstaj uz mijesanje dok tekucina nestane i meso se lagano karamelizira . Mesu dodaj umak od rajcica i kuhaj na laganoj vatri dok se ne zgusne lagano 10-15 min .

Dublji pekac lagano premazi sa uljem , pa po dnu rasporedi i poravnaj ricottu , preko ricotte rasporedi umak sa mesom i rajcicama i poravnaj . Sve obilato pospi sa naribanom mozzarellom , pa peci u ugrijanoj pecnici na 180 stupnjeva 15-20 min . Peceni dip izvadi iz pecnice i pusti da se lagano prohladi .

U medjuvremenu kruh francuz narezi na tanke ploske i lagano ga tostiraj u pecnici ili ako vise volis serviraj sa razlicitim krekerima i cipsom .

By Moby